divendres, d’abril 04, 2008

Hipocresia davant dels conflictes

Per què no criden els comunistes que van cridar contra la guerra a l’Iraq contra els xinesos que estan exterminant el poble tibetà? És totalment cert que George Bush és un desvergonyit i un assassí en tota regla. Ha fet matar més de 65.000 civils a l’Iraq, la immensa majoria dones i nens. No ha trobat les armes de destrucció massiva que li van servir com a excusa per envair l’Iraq, ha destruït l’Afganistan, ha atemptat contra la llibertat dels països de l’Amèrica Llatina, ha creat noves formes de tortura i reclusió a Guantánamo i malgrat això, Bin Laden encara és lliure. Mentrestant, els amos del món, els seus Estats Units, són la nació més endeutada del planeta, la que més problemes de pol·lució té, la més contaminada i la més colpejada pels canvis climàtics. A més, tenen un nivell de pobresa extraordinària, amb l’esperpèntica xifra de més de 30 milions de pobres que no tenen com seguir endavant, com bé vam veure a Nova Orleans amb el Katrina. És evident, doncs, que Bush, si tingués –que no en té- una mica de dignitat, hauria plegat fa temps. Però no ho ha fet ni ho farà. Quan aquest assassí vestit amb camisa i corbata va ordenar iniciar una guerra amb objectius estricatament econòmics, molta gent va sortir al carrer a protestar. Ara bé, la Xina, un dels molts país comunistes arruinats i oprimits per aquest tipus de sistema de govern, reprimeix i tortura els tibetans i la resta del món se’n renta les mans. És aclaparador el silenci de les esquerres davant del genocidi del Tíbet. La situació de repressió que està patint el poble tibetà, amb atacs a la seva llengua, la seva cultura i a la seva independència és tan criticable com la guerra a l’Iraq. La Xina està duent a terme una guerra bestial contra els tibetans, utilitzant tot tipus d’armes i sense importar-li la gent que mor defensant la seva identitat. Si els opressors no fossin xinesos, sinó americans, no tinc cap mena de dubte que ecologistes, antiamericans i pacifistes estarien picant cassoles i movent cel i terra per defensar els drets dels pobres tibetans. Però com que qui extermina una nació és un país comunista, ningú no protesta. És, si més no, sorprenent!

1 comentari:

Anònim ha dit...

És ben cert el que dius però has de tenir en compte dues coses:

Primer, que el comunisme en tot això no hi té res a veure, encara que Xina sigui un estat comunista, i diferenciar Xina i Estats Units en comunisme i capitalisme és erroni en el context actual, perquè ja ha quedat molt enrera la Guerra Freda. En un sistema globalitzat com el d'avui en dia ni Xina és del tot comunista ni el comunisme es pot associar a la retallada de drets nacionals.

En segon lloc, jo estic d'acord en què mantenir un poble oprimit en un estat gairebé d'apertheid és una barbaritat. Però compte!, i no va per tu, però hi ha una costum massa sovintejada a Catalunya de preocupar-nos molt de les causes perdudes als altres móns (Palestina, Escòcia, Tibet) i d'oblidar el que passa a casa nostra. I això és irresponsable i injust. Per què hi ha gent que defensa la llibertat de palestina i tibet i quan els parles de Catalunya et diuen que no els interessa, o fins i tot s'hi oposen?

Reflexione-hi, si us plau, reflexionem-hi